FAQ

 • Zijn er standaardhoogtes voor vlaggenmasten?

  Veelvoorkomende lengtes zijn 6 - 8 - 10 - 12 meter hoogte. Daarnaast produceren wij uw vlaggenmast ook op de gewenste lengte. Hou ook rekening met uw type grondbevestiging om de bovengrondse lengte van uw mast te bepalen.
 • Hoe kies ik de hoogte van mijn vlaggenmast?

  De hoogte van uw vlaggenmast is afhankelijk van enerzijds de locatie / inplanting van de masten en anderzijds het vlagformaat dat u wenst. U kan steeds op ons professioneel advies rekenen om de juiste oplossing voor uw locatie te bepalen.
 • Hoe moet een vlaggenmast geïnstalleerd worden?

  Bij uw vlaggenmast dient u steeds een keuze te maken van een type grondbevestiging. De grondbevestiging moet steeds in een betonmassief geplaatst worden waarna u de mast hier op veilig kan hanteren.
 • Hoe ver moeten vlaggenmasten uit elkaar geplaatst worden?

  Wij adviseren de vlaggenmasten steeds op minstens 2x uw vlagbreedte uit elkaar te plaatsen. Zo haken uw vlaggen nooit in elkaar of tikken ze de mast niet aan. Dit zal de levensduur van uw vlaggen ten goede komen.
 • Kan ik mijn mast ook laten installeren?

  Onze professionele plaatsingsdienst komt uw vlaggenmast(en) vakkundig plaatsen zodat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken. Bovendien gebruiken wij sneldrogende beton, waardoor wij alles in één interventie afwerken en dezelfde dag uw vlaggen nog wapperen!
 • Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een vlaggenmast?

  Elke stad of gemeente heeft zijn eigen reglementering over het betonneren van vlaggenmasten. Wij raden u aan even bij de dienst stedenbouw van uw stad of gemeente te informeren of het al dan niet noodzakelijk is om een vergunning aan te vragen.
 • Zijn er standaardafmetingen voor vlaggen?

  Officiële vlaggen (zoals bv. landenvlaggen) zijn beschikbaar in 3 courante afmetingen: H100 X B150 cm of H150 x B200 cm of H200 x B300 cm. Verticale publicitaire vlaggen zijn verkrijgbaar tot een breedte van 150 cm. De hoogte varieert naargelang de hoogte van uw mast van 3 tot 5 meter. Alle andere formaten zijn natuurlijk steeds op aanvraag verkrijgbaar.
 • Wat is de levensduur van een vlag?

  De gemiddelde levensduur van een vlag is 4 tot 6 maanden. Afhankelijk van de regio, locatie en het weer kan deze termijn korter of langer zijn.
 • Wat is het verschil tussen zeefdruk en digitale druk?

  Voor het drukken van vlaggen hanteren wij 2 druktechnieken. Digitale druk voor kleine oplages en zeefdruk vanaf 20 stuks. Ook uw ontwerp zal de druktechniek bepalen. Zeefdruk is enkel mogelijk met vlakke kleuren zonder al te veel kleurschakeringen. In digitale druk is elk ontwerp mogelijk.
 • Hoe bevestig ik mijn vlag aan mijn mast?

  Uw vlag zal steeds afgewerkt zijn met d-ringen waarmee u deze op een degelijke manier aan de mast kan bevestigen. Indien u voor een galgsysteem kiest moet uw vlag voorzien zijn van een gestikte tunnel.
 • Wat is een galgsysteem

  Een galgsysteem is de horizontale buis aan de top van de mast. Deze zorgt ervoor dat uw vlag steeds zichtbaar is ook op een windstille dag. Onderaan de vlag bevestig je een tegengewicht.
 • Hoe vervang ik een vlag aan een mast met galgsysteem?

  Uw vlag moet over de buis bovenaan geschoven worden. Hiervoor kan u de mast manueel van de koker nemen, maar dit is niet aangewezen bij masten hoger dan 6 meter. Een kantelvoet laat u toe om de mast aan de basis te kantelen om de vlag te vervangen.Een mast met hijsbaar galgsysteem is de eenvoudigste oplossing om zonder moeite uw vlag te vernieuwen.